Love Story
sometimes the best ones are the ones we write ourselves

Wednesday 25 February 2015

Mioma

Tegnap elmentem a nodokimhoz. Hozza december ota jarok, a magan korhazban rendel, ahova altalanosan jarok mindennel mostmar. Egyebkent meddosegi specialista. Es mit is mondhatnek rola, egy igazi angyal orvos, raadasul egy zseni. Nagy hire jarja, o az aki itt a legszebben vegzi meg a csaszarokat is :) 
Na szoval ereztem en, hogy valami nem kerek. Hiaba hasznalom a progeszteron kremet, igy is belobbantak a fibromaim es mar a polot is kellemetlen volt viselni. Nem beszelve arrol, hogy ugy ereztem, mintha most azonnal menstrualni kezdenek, holott nagyon nem idoszeru a dolog. Es persze tul jol ismerem a testem, hogy tudjam, valami nem ugy van, ahogy lennie kell. Es igazam is lett. Kiujult a miomam. (ahhoz kepest, hogy decemberben meg semmi sem volt) A belso varratomat ismet szepen meglestuk, az egyben van, de meg mindig nem gyogyultam be teljesen, de egyebkent szep es nem is deformalodott a meh. 
Az orvosom mondta, hogy ne foglalkozzak a multammal, sem azzal mi volt az exel, mert az eletemet lecsereltem egy sokkal jobbra es mostmar csak a jovot kell latnom.
Valamint, hogy minel hamarabb jo lenne a baba, ugyhogy orvosi utasitasra minel tobbet legyunk egyutt es utana maradjunk egymas karjaban alukalva egy orat. Mondtam igenis Doktor ur. Majd mondja: -de en komolyan mondom maganak :) Mondom: - ennek a parom nagyon fog orulni :)
Szednem kell tovabb a folsavat es a progit mostmar egesz honapban hasznalni kell. Valamint lehetoleg cukor, edesitoszer, gluten, szoja, tejtermek mentesen elni. Csapvizet sem lehet inni, csak tisztitott vizet. Ki gondolna, hogy szinte minden ami minket korul vesz, az tele van franya osztrogennel. 
Szoval bar kisse tovabb tartott a bevasarlas mint altalaban, de megvan minden, ami ezektol mentes. Valamint kavet csak egyet szabad inni, azt is mandula tejjel, ugyhogy az is megvan. Meg zold es vorosteat szabad elenkitokent inni. 
Lassan ket labon jaro egeszsegugyi lexikon leszek :D 
Ki gondolta volna, hogy valamikor orvos irja fel, hogy babas legyek :)
A rizikoja megvan a dolognak, ugyanis a mioma rendszerint egyutt novekszik a babaval a terhesseg alatt es sajnos el is nyomhatja, de ha szerencsem van nem lesz gond, bar vegig fekvos terhessegem lesz es csaszarozni fog, de a csaszar alkalmaval a baba utan kimuti a miomat is. Azt mondta az is lehet, hogy a terhesseg masodik feleben azonban a progi hatasara osszezsugorodik majd. 
Atolelt, megpuszilt es azt mondta, akkor tessek igyekezni es meglatja hamarosan babasan talalkozunk. Halas koszonet a sorsnak, amiert Dr. Walter Coll lett az orvosom!

No comments: