Love Story
sometimes the best ones are the ones we write ourselves

Monday 5 January 2015

Los Reyes Magos y el Roscon

Ma este erkeztek a harom kiralyok. Hajon jottek este hetkor, majd teven es korabeli kocsijukon elindultak szetosztani az ajandekaikat. Minden evben igy tortenik. Rengeteg gyerek varja a Harom Kiralyokat. Eloszor levelet irnak hozzajuk, arrol milyen jok voltak es mit szeretnenek kapni ajandekba. Altalaban kapnak is levelet a Harom Kiralyoktol az ajandekok melle. Termeszetesen a varosban a tomegben a gyerekek izgatottan nezik oket. Csokoladet es cukorkat dobalnak a gyerekeknek az utcan. Aztan termeszetesen az ej leple alatt erkeznek es hagyjak ajandekaikat a fa alatt. A gyerekek mindig hagynak nekik valami kekszet, tejet. 
Kicsit durva, hogy Szenteste jon a Mikulas az ajandekaival, majd Januar hatodikan reggel a gyerekek ismet ajandekokat bontogatnak, de most a Harom Kiralyoktol...
Itt lathattok kepet a tomegben halado Kiralyokrol :
Itt a hajoval erkezes pillanata:
Ma este pedig a vacsora utan hagyomany szerint Roscon-t kell enni. Vagy hatodikan delutan is szokas. Ez egy edes kb. kalacshoz hasonlo valami, ami aszalt gyumolcsot tartalmaz. Belul van egy szem bab es egy kiraly, de lehet pld. penzerme is. Attol fugg, hogy mekkora a roscon. En kicsit vettem es hagyomanyosat. Jelenleg mar toltik kremmel is. A mienk babot es a kiralyt tartalmazza. Aki a babot talalja az fizeti a roscon-t, aki a kiralyt, az felteszi a fejere a koronat es o lesz az asztalnal a kiraly. Forro csokoladeval lehet tunkolni. 
Akkor Boldog Harom Kiralyokat, vagy nem is tudom mit mondjak :D
Jajj, majdnem elfelejtettem, hogy a rossz gyerekeknek egy zsak szenet hoznak. :))

update: Persze hogy nalam kotott ki a bab...

No comments: