Love Story
sometimes the best ones are the ones we write ourselves

Sunday 25 January 2015

Ffffrrriiiiooo

Amikor megjon a tel es a hideg, akkor minden evben elatkozom az osszes tervezot es epitomunkast, plusz az elektromos szolgaltatot... Tehat januartol - marciusig nagyjabol.
Egyesek nevetnek, hogyan lehet 14 fokban csunyan mondva sz@rra fagyni... de lehet! Az az igazi csontig hatolo hideg, vizes brrrr... Sut a nap, az egy dolog, de olyan paratartalom van, hogy hiaba viselek trikot, ket pulovert, harisnyat, vastag zoknit, kabatot, bundas cipot... egyszeruen nem birok az utcan lenni, ugy erzem, hogy megfagyok.
Es ezzel nem csak en vagyok igy, ugyhogy nem vagyok csodabogar, hanem tenyleg rohadt hideg van.
Az, hogy a Spanyolok nem tudnak epitkezni, ez teny es nincs mit vitatkozni vele. Tombhazak mindenhol, de nem am a panel (pedig az is egy kulon tortenet), hanem konkretan papir falak. Minden gipszkarton. a kulso fal az valaszfal teglabol, az ablakok ugye soha nem zarodnak, az ajto alatt ket ujjnyi res. Este van mondjuk 6 fok, ugyhogy nagyjabol olyan erzesed van, mintha egy kartondobozban aludnal. Nem hazudok. 
A szomszed beszelgeteseit siman vegig hallgatod, vagy a reggeli furdoszobai esemenyeit... 
Futes? Gaz az nincs, vagyis van, palackos... hurra. Meg van a legkondibol jovo meleg, amire a gatyadat elfizeted es csak akkor kapcsolod be mondjuk egy fel orara, ha elmesz furdeni, de hogy meglegyen a szepsege, egyetlen furdoszobaban SINCS bent a legkondi... ugyhogy ott marad a rohadt gyorsan lezuhanyzol, ha nem akarsz tudogyulladast kapni menten.
Legyen a lakas modern, uj epitesu, annal rosszabb a helyzet. Gyorsan felepiteni valami szart es eladni rohadt dragan. Tekintve, hogy egy ket szobas lakas pld a mi blokkunkban 169000 euro! Ez ugy nagyjabol 72 nm es meg csak nem is nez tengerre, vagy nincs a kilencediken... csupan a harmadikon... 
Mar egy hete majd ki esik a tudom, ejszakankent a legrosszabb, de ebben a hidegben ez nem is latszik javulni... minden evben ugyanaz. 
Valaki magyarazza meg, miert nem kepesek ezek rendes lakasokat epiteni, ha mar ennyire ra vannak cuppanva a tombokre...

No comments: