Love Story
sometimes the best ones are the ones we write ourselves

Sunday 11 January 2015

Los bebes vienen de Paris

Itt nem a golya hozza a babakat, hanem azt mondjak, hogy Parizsbol jonnek. Vagyis azok a parok, akik Parizsba utaznak ezzel a mondattal tavoznak a bucsuzas pillanataban.
Na de ez most csak amolyan mellekes mondat, ami eszembe jutott, annak kapcsan, hogy az egesz december azzal telt, hogy minden heten legalabb egy kisbaba szuletett J ismerosei kozott. Nem allt masbol a december, mint gratulaciokbol es meghivasokbol, hogy menjunk babakat nezni. (nem mentunk) Majd ezt fokozta, hogy az ismeroseim koreben az utobbi 6 hetben negyen jelentettek be, hogy terhesek. Mind egy idoben fognak kb. szuletni, azaz julius vegen. 
Nem tudom, hogy volt e valami bolygo egyutt allas vagy mi fene. Minden esetre a leendo szuloknek nagyon sok boldogsagot es jo egeszseget kivanunk. Na meg persze azoknak is, akik mar a kezukben tarthatjak a babajukat.
Volt olyan, aki minden kulonosebb elozmeny nelkul jelentette be. Volt akivel egyutt izgultunk, hogy baba vagy sem. Volt aki nem merte elmondani, mert hogyan erint. Ezek utan azon filoztam, hogy vajon en nyilvanossagra hoznam-e, hogy kisembert hordok a szivem alatt? Vagy boldogan posztolgatnam az UH felvetelt a Facebookra? Fogalmam sincs. Fogalmam sincs min mennek keresztul ok, akik szulove valnak.
Jnek van egy elkepzelese az egeszrol, hogyan is fog majd ez tortenni, na meg persze arrol is, hogy ez majd neki csak olyan, kigondoloja, hogy na most es akkor hipp-hopp ossze is fog jonni... Nincs szivem elkeseriteni, hogy a dolgok nem igy mukodnek, igy inkabb nem mondok semmit. 
Kicsit nyomaszto kezd lenni, hogy a csalad minden egyes alkalommal ugy beszel rolam, mintha valami gep lennek, akit majd bekapcsolnak, hogy na, most akkor is terhes leszel es barmi tortenik neked csakis fiut kell szulnod... es ha nem? Es ha lany lesz? Miert kene nekem egyebkent is fiut szulnom?? A masik ilyen, mikor kozlik, hogy hat ketto gyerek minimum. Mire en valaszolok, hogy egy es pont. Ok pedig csak mondjak, hogy ketto legalabb... Mire nekem eroteljesen kell vissza valaszolnom a szigoru tekintetetemmel, hogy nem viccelek, megmondtam, hogy egy es kesz. Persze ilyenkor mindenki furcsan nez ram. De konyorgom, azt sem tudjak az emberben mi jatszodik le, vagy milyen is az elete. Azt ertem, hogy ok kettovel mar boldogok lennenek, meg hogy a ket kiscsaj utan nekik most jol jonne egy kisfiu is a csaladban, na de na. Es akkor arrol meg nem is beszeltem, hogyha fiu, akkor termeszetesen ugy kene hivni mint az apjat... 
Aztan pld. itt van az is, hogy maximum hat honapig maradhatsz otthon a babaval, aztan irany vissza dolgozni. Mar ha van eppen hova. Hat honap... Konkretan nem tudsz vele lenni es latni ahogy cseperedik, egyre tobbet tud es az sem biztos, hogy neked mondja majd ki az elso szavat. Nem tartom jo rendszernek azt sem, hogy harom evig valaki otthon csucsorogjon a gyerekevel, de azert a hat honap nagyon keves. En azt mondanam, hogy a masfel ev az idealis lenne. Arra is furcsa gondolni, hogy keresni kell egy bebiszittert, hogyan bizz meg valakiben, akit nem is ismersz stb... 
Jo tudom, hulye vagyok hogy mindezeken ugy gondolkodom, hogy nekem meg kilatasban sincs ez a dolog...

No comments: